zaterdag 11 april 2020

Absaughaube

Misschien ben ik wel een heel simpel mens; ik word nog steeds blij en tevreden als ik een witte was buiten zie wapperen. En aan het eind van de dag (of soms al na een paar uurtjes) die was weer in mijn kast kan en mag opruimen. Dat ik een tuin(tje) heb waarin dat kan, dat ik fit genoeg ben om een was op te hangen en op te ruimen. En dan de bonus van een heerlijke buiten-gedroogde waslucht.

Even niet aan Corona gerelateerde zaken denken (al snap en weet ik maar al te goed - een leeg luchtruim boven me alleen al herinnert me hieraan) en simpelweg blij zijn met de tevredenheid.

Heb natuurlijk wel het soort leven wat nu heel veel lijkt op het pre-Corona tijdperk. Een vrij kleine sociale kring en vrijwel alleen door mijn vrijwilligerswerk kwam ik onder de mensen. Dus het kost mij weinig moeite om me aan te passen en vooral thuis te blijven.

Maar voel nu wel dat ik contact met echte mensen mis. Dat ik mijn kinderen niet even kan zien of omhelzen. Mijn kleindochter knuffelen of aan het lachen maken. Of een vriendin opzoeken. Met Pasen alleen zijn.

Waar ik niet blij van werd was dat iemand in de buurt al dagen aan het tegelen is en dan ook nog die tegels aan het versnijden is met zo'n apparaat waarvan ik eerst dacht dat het een jochie van 16 met zijn brommertje was. Dezelfde geur buiten en heel veel stof dus dan is buiten zitten in de zon even niet zo genieten. Maar gelukkig kunnen we nog bloggen. En had ik de was allang weer van de lijn gehaald voordat hij wakker was en aan de slag ging.


Maar dan harder!! En zonder absaughaube!

Dus dan denk ik maar even eraan dat ik verdraagzamer moet zijn, vooral in deze dagen en wie weet is hij dolblij dat hij eindelijk aan die tegels toekomt. 

Jullie nog aan het klussen? 7 opmerkingen:

 1. Als er iets schadelijk is voor je longen, dan is het droogzagen v tegels. Dat hoort nat te gebeuren, tegen fijnstof..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat van die was herken ik. Ik stop soms mijn neus in een handdoek om te genieten van die "schone"lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja die was... ook voor mij een bron van vreugde als-ie lekker buiten hangt. Ik heb nooit een droger gehad en wil er ook geen. Zo gauw het kan naar buiten de boel en dat is al heel snel hoor.
  En verder heb ik een trapgat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De was naar buiten vind ik ook heerlijk. Het ruikt ook zo lekker als het buiten gehangen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind mensen die van kleine dingen genieten juist hele bijzondere mensen. Die hebben een gave vind ik waar we heel zuinig op moeten zijn.
  Ik heb een vriendenstel op wie ik erg gesteld ben maar ze zijn beiden en hun kinderen erg carriere gericht, prima , maar ze weten totaal niet waar ik het over heb als ik het over de natuur praat en wat het voor mij doet. Of gewoon buiten zitten en kijken en luisteren. Euh….
  Laten we onze gaven koesteren en ja ik hou ook van lakens in de buitenlucht die zo wapperen. Geeft zo een veilig en knus gevoel.
  Je bent dus niet simpel maar bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gek is dat, ik vind de was doen ook heerlijk.
  Mijn sociale kring is ook niet zo groot, en ik mis contact wel, ook al bel, app, mail en blog ik wat af.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn was hangt nu ook aan de lijn, zo fijn die geur van 'verse' was! Ik heb wel een droger voor als het te nat is buiten maar zodra het kan, dan hangt het. Ondanks alles: goede Paasdagen! Gerda

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.