woensdag 22 april 2020

Langere lockdown

Nog wat langer volhouden om vooral zoveel mogelijk thuis te blijven en binnen de 1,5 meter maatschappij te leven. Voor mij niet zo'n opgave, want ik leef alleen. Geen kinderen om naar school te brengen en halen. En ik vind het prettig dat de overheid de tijd neemt om met het virus te kunnen omgaan. Niet de zorg weer te laten pieken. Die mensen verdienen straks als eerste een tijdje vakantie.

Gelukkig mogen jonge kinderen weer naar school. Denk dat het fijn is om weer structuur te krijgen en voor de ouders idem. Want voor de klas staan is toch echt een vak en dat doe je niet zo maar even 'erbij'.

Stuurde mijn kleindochter gisteren weer een verhaaltje over Kikker op (videootje) en toen kreeg ik een live bericht terug. Zat ze lekker stukje mango te eten en ondertussen blij naar mij te kijken en te praten. Had ze, zo zag ik ook, een mooie mural gemaakt. Nou ja...haar moeder was er wat minder blij mee, maar goed, alleen bij Oma heeft ze zo'n hele grote papierrol tot beschikking. Met tekentafeltje.

Heerlijk om op die manier toch contact te houden. Dan ben ik echt blij dat ik in deze tijd leef, want nog maar een korte tijd terug was dat allemaal niet mogelijk. Ik moest als kind naar mijn Oma op de step om daar bij hun telefoon te komen zodat Oma de dokter voor mijn broertje die gevallen was,  kon bellen. Was best nog een eindje steppen hoor!

Was tevreden dat ik gisteren de dag begon met een ommetje. Kreeg inspiratie door het blog van Marlou en vond dat ik mijzelf nu maar eens uit moest laten. Het was nog vroeg, de kans op tegenliggers was klein dus ga maar. Het mag, dus doe het dan ook.

En ook ik zag 'wit'.


Het waaide wel hard, dus mijn roze kersenbloesem zal eind van de week wel eraf gewaaid zijn. Altijd maar een klein weekje plezier ervan.

Wat vinden jullie van de maatregelen?










10 opmerkingen:

Bertiebo zei

Het lijkt mij verstandig. Ik vond dat Rutte het uitstekend vertelde en ik denk dat de besluiten gebaseerd zijn op wat deskundigen weten. Meer kun je niet verwachten vind ik. Rutte was nooit van mijn club, maar hij verdient respect, groot respect.

klaproos zei

heerlijk, dat er wat ruimte komt, vooral voor de kids... hoe het zal gaan zullen we zien Cellie,
Rutte... ik heb altijd moeite om te geloven wat hij zegt.... hij doet het met een smile, die ik niet vertrouw

mooi wit, goed zo dat ommetje, heb het goed vandaag
xxx

Anoniem zei

Totale onzin. Kinderen voor feitelijk 3 wkn les weer helemaal ontregelen tot de zomervakantie. Gebruik die plek en ruimte voor kinderen die het nodig hebben door achterstand of geweld in huis en laat de rest na de zomervakantie weer beginnen. Wat worden zij hier nou beter van. En ouders die het thuis zwaar vinden om basisonderwijs te geven aan hun eigen kinderen mogen wel eens naar zichzelf kijken (mits je geen moeilijk lerende kinderen hebt, dan is het zeker niet makkelijk, of alleenstaand bent).
Wat is nou belangrijker, je tijd voor jezelf of even een paar weken extra aandacht voor je kind naast je werk.
Vind het een bijzonder besluit, kinderen, juffen en ouders als testobject.... ik ben tegen. mvg 2 thuiswerkende ouders en 2 basisschoolkinderen. (die ook niet zo nodig hoeven)

guusje zei

Ons grasveld en terras zijn roze gekleurd. Mooi hoor. Ik houd erg van roze. Alleen die boom hè, ik denk na het weekend. Jammer de bammer en heaas pindakaas.
Voor mijn kleinkinderen, zonen en schoondochters ben ik blij. Het is toch een hele opgave voor iedereen. Ik heb een groot respect voor de gezinnetjes. En zo hobbelen we maar weer verder naar 20 mei. Voor ons niet zo erg, maar voor een hele grote groep mensen zorgelijk. En laten we hopen dat de dalende C trend zich voort blijft zetten. Rutte is een zeer goede communicator, moet ik toegeven en heeft zeer zeker leiderscapaciteiten. Zijn haar zit altijd keurig, hoe flikt ie hem dat?

Marlou zei

Ha Cellie,

ja... ik vind het goed. Er is natuurlijk nogal over nagedacht.
Ik zelf heb er geen probleem mee... maar voor de kinderen ben ik wel blij, ze horen niet "gevangen" te zijn...

Groetjes en geniet maar lekker van het mooie weer!
Marlou

Mevrouw W. zei

Wat grappig dat je kleindochter een mural gemaakt heeft ;) Mijn oudste zoon heeft weleens een tekening op het raam met een stuk frikandel gemaakt. Dat was gelukkig afwasbaar, maar het behang in de slaapkamers van de kinderen moest er op een gegeven moment ook aan geloven: dat werd losgetrokken of er werd met stiften op getekend. Ach ja, het hoort er toch een beetje bij...

Ik ben ook niet zo'n fan van Rutte en hij maakt deze beslissingen ook niet alleen. Maar hij weet het wel duidelijk over te brengen.

izerina zei

Als ik naar het Zweedse beleid kijk,weet ik niet, wat wijsheid is.

Luz zei

Ja daar denk ik ook steeds aan, je hoort er weinig over in de media.
Ik vraag me soms af of we niet heel erg bang gemaakt worden en voor de gek gehouden...maar goed, ik ben dan ook van de complottheorieen :)

Janne zei

Ik sta er achter. Dat Rutte altijd een vrolijk gezicht heeft kan hij waarschijnlijk niks aan doen. Aan mij wordt altijd gevraagd of ik kwaad ben en dat ben ik meestal niet, het is mijn normale (?) gezicht.

kliefje zei

Zonder techniek zouden we nu niets kunnen, zowel privé, als zakelijk.
Voor mij is er amper wat veranderd.
Nog een paar wkn in half lege bussen en metro's is absoluut geen ramp btw ;)