donderdag 16 april 2020

Business as (un)usual zeg maar

Bevredigend gevoel als een deadline ruim gehaald is. Voor de aanvraag kwijtschelding van Waterschapsbelastingen was er een verzoek tot aanvullende informatie. Bankafschriften en informatie over de hoogte van de huur en ziektekosten.

Dus prettig dat alles ging zoals het moest (internet lag er bijvoorbeeld niet eruit omdat een aantal gekkies zendmasten in de fik steken) en had geen problemen met hoe ik de afschriften en de rest van de informatie moest uploaden. Belangrijkste is dat het me geen extra stress kost. Nou ja, een klein beetje, om eerlijk te zijn. Ook omdat ik het vergaren van de informatie bewust in stukken opdeelde en iedere keer strak de vinger aan mijn eigen pols hield.

Kreeg ook een uurtje erna de bevestiging binnen dat het ontvangen was, dus helemaal goed. Nu hoop ik dat mijn berekening klopt dat ik dit jaar wel kwijtschelding krijg. Want daarvoor mag je niet teveel 'vermogen' hebben en de rekenmethode werd mij pas bekend toen ik vorig jaar geweigerd werd. Denk je dat je de regels snapt, zijn ze toch weer anders bij ook een overheidsinstelling.

Jammer de bammer als je net in de periode dat je een overzicht moet aanleveren extra geld hebt ontvangen juist omdat je al jaren van een minimum inkomen moet rondkomen en een potje aanboort waar je recht op hebt. Ook mijn bezwaarschrift op de afwijzing werd afgewezen. Dit zijn de regels.

Al eerder schreef ik ook dat het raar is dat er met twee maten wordt gemeten over hoe 'arm' je bent of mag zijn. Want vorig jaar kreeg ik wel kwijtschelding voor de gemeentelijke belastingen.

Daar moet ik ook nog informatie voor aanleveren, maar die is vrijwel dezelfde als voor de Waterschapsbelasting, alleen iets uitgebreider, dus alles staat klaar. En nog even goed doorlezen voordat ik alles upload en zeker weten dat ik de juiste informatie doorstuur. En dan mag ik weer 'vrij spelen'.

Met 1,5 afstand tot iedereen houden dan wel te verstaan. Het nieuwe 'normaal'. Ben erg benieuwd wat we op 21 april te horen krijgen. Maar dat het nog lang niet terug naar normaal is, dat is wel duidelijk.Wat denken jullie?
4 opmerkingen:

 1. Ik hoop,dat nu wel kwijtschelding volgt. Zeker vreemd,die verschillende regels.Dan kun je toch niet allemaal weten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een tijdje bij een Buro voor Rechtshulp gewerkt, en daar 'verzamelden' we het geld dat iemand toegewezen was na een rechtszaak, zodat we dat in 1 keer konden overmaken, en die persoon dus maar 1x gekort werd op de bijstand. Dat gebeurde bijvoorbeeld als een voormalig werkgever een extra vergoeding moest betalen, en dat in 6 keer deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ongelofelijk kut voor je.
  Ik kan me hier zo over opwinden...

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.