donderdag 23 april 2020

Donderdag met o.a. Lubach

Grappig om te herleiden (nou ja, dat denk ik dan he..) hoe het programma Zondag met Lubach aan zijn informatie komt en welke stukken bijna letterlijk gebruikt worden.

Nu heeft hij de wijsheid niet in pacht, maar mag graag doen alsof hij dat wel heeft. En ik kijk met plezier naar zijn programma hoor. En af en toe balanceert hij op het randje van arrogant (voor mij dan he...).

Maar het is maar een mening. En hoe hij aan zijn 'feiten' komt...tsja? Net als wij kennelijk. Veel lezen her en der en ik denk dat zijn vriendje Alexander Klopping daar ook wel een grote toeleverancier van is.

Las toevallig een Belgisch stuk over hoe virussen overspringen van mens naar dier (Zoonose) en allerlei termen en vergelijkingen die in dit stuk verzameld door Blendle (van diezelfde Alexander K.) werden afgelopen uitzending ook gebruikt. En voorbeelden over dieren die op en naast elkaar zitten in kooien.

Hee...Alexander, nog interessante stukjes over Corona verzameld??

Nou...kijk deze eens. Is toch een Belgische krant dus die leest tv-kijkend Nederland toch niet.

Handig man! Scheelt mij weer uitzoeken.

Wat voor beest?

Pangolin.

Lopende Dennenappel.

Viel mij wel op dat, het was gisteren warm en minder winderig en ook nog woensdagmiddag, dus altijd al meer mensen 'vrij', het een stuk drukker was dan normaal op straat rond die tijd. Ik moest een brief posten en liep meteen maar een ommetje, maar veel meer auto's en fietsen en bij het winkelcentrum (waar de brievenbus staat) ook veel meer winkelende mensen. Alsof 'we' het zat waren, die regel "blijf thuis". Waar ik dan natuurlijk ook niet aan meedeed met mijn brievenbus-ommetje.

Dus wie weet waren ze allemaal wel iets nuttigs aan het doen. Of vonden ze dat - net als ik - zelf van wel. Dat het nuttig was.

Maar het zat zijn is te snappen als je met jonge kinderen op een flatje 3-hoog achter woont, zonder tuin waar je toch buiten kan spelen. Of buiten kan zijn.

En alle leuke feestdagen ook binnendagen zijn geworden. Koningsdag, zonder kleedje buiten om je speelgoed op te verkopen. Geen musical aan het eind van je schooljaar. Op een mooie Pinksterdag niet door het park slenteren. En geen festivals om naar uit te kijken. En die behanger kwam ook al niet opdagen.


2 opmerkingen:

 1. Ha Cellie,

  ben ook weg van Lubach.
  Heerlijk en natuurlijk moet hij zijn info door de weeks verzamelen.
  Maakt mij niet uit!

  Groetjes!
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.