dinsdag 28 april 2020

Alexanderhalvemeter Koningsdag

Begon goed; had mijn wekker gezet want wilde voordat de horde de supermarkt zou bestormen mijn boodschappen doen en daar ook een Oranje tompouce halen. Om daar helemaal voor naar de HEMA te fietsen vond ik nogal zinloos. Plus dat ik op sommige Koningsdagen erachter kwam dat ook de HEMA dicht was. Of de Tompoucen op.

Maar er was helemaal niets te koop wat ook maar een zweempje Oranje had. Ja, wortels, maar die had ik al in mijn karretje. Het hele vak van de Oranje dingen was leeg bij de Appie. Leeg! Beetje teleurstellend.

En ik liep nog wel langs de bakker op weg naar de AH en daar stond een rij alsof het oorlog was en het brood op de bon. Bleek dat natuurlijk ook voor Oranje gebak te zijn. In de rij (tot buiten aan toe) voor een taartje. Wel netjes allemaal met 1,5 meter ertussen. Keurige lui.

Gelukkig was ik niet voor 1 gat te vangen en liep ook nog maar even de andere supermarkt in. Daar hadden ze nog genoeg keus. En liep ik waarschijnlijk Corona op want de cassiere zat lekker te hoesten achter de kassa, achter haar scherm, maar niet in een elleboog of zakdoek. Hoera! Had ik nou maar dat duurdere taartje bij de bakker gekocht.

Thuis gekomen, netjes eerst handen wassen, onderweg tegen mijzelf zeggend dat ik NIET aan mijn gezicht moest komen, boodschappen opruimen en weer handen wassen en toen pas de de witte was aangezet. Wil niet van huis zijn als de wasmachine draait. Is zo eenzaam voor de wasmachine.


Had mijn kleindochter een mini oranje shirtje gestuurd voor Koningsdag. Hoopte dat het er op tijd was. Als kind, of eigenlijk voor mijn kinderen was het altijd een leuke feestelijke dag. Koninginnedag dan. En later gingen mijn kinderen graag met vrienden naar Amsterdam. Feesten! En dan eind van de dag een belletje of ik ze op kon halen, want de treinen gingen niet, of ze waren zo moehoe. 

Maar zo druk als ze vertelden dat het was. Dat je over de hoofden kon lopen, niet voor- of achteruit kon. Je je door de massa moest laten voortstuwen. Nee..niet mijn ding.

Maar zo'n Oranje Tompouce. Dat heurt. Plus een Oranjebittertje. Of twee.  Dus om 16.00 uur met mede-Nederlanders (nogmaals) getoost op de Koning. Je moet een beetje traditie koesteren. Al zat er geen 5 in de klok. Volgend jaar hopelijk weer van de Hema, die zijn toch wel de beste (vind ik).

Maakte broodje falafal met zelfgemaakte knoflooksaus. Dat had ik al een hele lange tijd niet meer gegeten of gemaakt maar lekker zeg!! Alle vampieren blijven uit de buurt voorlopig. En die 1,5 meter afstand houden haal ik makkelijk. 

9 opmerkingen:

 1. Ik kocht nooit oranjegebak. Maar dit jaar wel i.p.v. een rondje vrijmarkt.Toch nog iets van koningsdag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-) jeetje wat had je er veel voor over:-)
  ik heb maar mazzel dat ik geen zoetekauw ben, ik heb geproost met een wit wijntje en vol verve de vlag mét oranjewimpel gehesen hoor :-)
  was een leuke stille dag
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je toch nog een oranje gebakje hebt kunnen vinden! Dat hoort er toch wel bij vind ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mijd alles wat oranje is, deze kleur past niet bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb alleen gevlagd (met wimpel), meer doe ik er niet aan.
  Nooit trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha Cellie,

  Jij doet precies als ik: niet aan je gezicht zitten (drie, vier keer tegen jezelf zeggen! en thuis meteen handen wassen en daarna de boodschappen en daarna weer wassen.
  Het is een heel programma, maar we willen gezond blijven!!

  Groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha ik kon ook geen oranje tompouce meer scoren bij de Hema, maar wel .....een oranje broek.Voor een tientje. Wie doet je wat?
  En hij staat nog leuk ook. Niet zo'n oranjewimpel kleur, want daar ben ik niet weg van. Maar een hele beschaafde meer donker- en herfstkleurige orange.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.