maandag 6 april 2020

Blote voeten

Och hoe heerlijk. Dat het gisteren zo warm was dat ik geen sokken aandeed, maar gewoon lekker op blote voeten in de tuin kon zitten. Nou ja, in slippers dan wel. Maar voelt zo zomers. Vrij. Blote voeten.

Zo iets simpels; ben blij dat ik daar al tevreden over kan zijn. In deze vreemde stille week.

In de voortuin vindt de Japanse Sierkers dat het wel tijd is om haar roze bloesems aan de wereld te tonen. Ook al weer prachtig. Hoef ik niks voor te doen. Ieder jaar in april - het ene jaar vroeg zoals nu en het andere jaar later, ooit een keer met Koninginnedag - maar altijd indrukwekkend.

Heb dit jaar nog geen enkel paas-eitje op en er gezien de huidige Covid 19 ontwikkelingen ook nog niet echt bij stil gestaan. Dat het ook weer Pasen gaat worden. Wel heb ik een aantal kleine takjes van mijn Japanse Sierkers-boom geknipt om in een vaasje binnen te mogen pronken.

Vorig jaar dacht ik hoe leuk het zou zijn als mijn kleindochter misschien wel samen met mij paaseieren ging schilderen. Dat kan nu niet. Hoop volgend jaar.

Met die blote voeten zag ik ook dat ze hoognodig door de verzorgings-straat mochten. Dus ook maar gedaan. Misschien doe ik nog wel sokken in bed aan met extra creme voor de droge hielen.

Raar toch; maak me druk over droge hielen. First world problems!




3 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Jezelf goed verzorgen vind ik juist heel goed, wat voor tijd het ook is. Respect naar jezelf.
Ik ga vandaag voetenbadje nemen en mijn voetjes eens bedanken voor alles wat ze voor mij doen. Het leuke is dat mijn hele lijf er profijt van heeft.
Fijn om te lezen dat je zo goed voor jezelf zorgt.

klaproos zei

:-) tja je onderdanen moeten je wel ene heel leven dragen cellie, en als die pijn doen , doet je hele leven pijn... weet ik uit ervaring... prachtige bloesems ik hou er van, en ook van de madelieven in mijn gazon, het worden er steeds meer... mijn wens komt uit :-)

heb het fijn vandaag, kun je niet via facetime eitjes schilderen ... :-) ook gezellig toch, maar wel heel anders
xxx

Lot zei

Mijn voeten laat ik al 40 jaar verzorgen, eerst omdat ik dat makkelijk vond en prettig maar nu kan ik er helemaal niet meer bij of die tenen waar ik wel bij kan kan ik niet knippen omdat de kracht in handen zoveel minder is geworden.
Mijn pedicure ga ik dus erg missen, afspraak was volgende week en weet nog niet wanneer het dan wel wordt.