donderdag 2 april 2020

Radio Oranje

Leuk en vooral opwekkend online initiatief is Radio Oranje van Paul Haenen. Klik op deze link:Radio Oranje

Altijd prettig om even te lachen of te gniffelen. Of om de sleur te doorbreken. Of de eenzaamheid.

Of om even geluid te horen in de stilte.

Het is verdomde erg stil hier moet ik zeggen.  Ik lul maar een eind weg op mijn blog, om de stilte eronder te houden. Stilte en misschien ook angst. Niet voor mijn eigen hachje zozeer, maar voor mijn naasten. En voor alle zaken die er zoal spelen buiten de Corona-zorgen.

Verzin dingen om te doen die nieuw zijn. Maak pizzadeeg van een recept online. Had uit voorzorg al wat zakjes gist in huis gehaald.
Van wat er over is, maak ik de volgende dag broodjes, maar haha...dus NIET op een rekje leggen. Dan zakken ze door dat rekje. Bakpapier eronder of op een bakplaat of zoiets.  Nou ja...weer wat geleerd. Wel lekker vers brood. Dus hoef ook niet 'bang' te zijn dat ik in broodnood kom.

Als ik dat al was.Want zoveel brood eet ik niet. En nog genoeg havermout in huis om het een tijdje mee uit te zingen. Zingen als in niet naar de winkel te hoeven omdat er 'niks' in huis is. Want zie naar de winkels gaan nu echt niet als een uitje.

Ook maar even een bezoekje gebracht aan een museum. Online. Eerst naar Londen en daarna nog even in het Rijksmuseum gekeken of alles er nog stond. Vooral even naar wat dingen van Vermeer gekeken. Dat blauw van Vermeer. Prachtig! Online bezoekje Rijksmuseum

Verjaardagskaarten in de brievenbus gedaan en aansluitend een stukje gefietst (Koudddddd). Goed voor de beweging en de longen (gelezen).

Behoefte aan warmte om me heen. Aan wegdromen. Of aan zo'n 'dan doe ik dit en alles staat stil' moment. Nou, moment; doe maar 24 uur lang of zo. Of een paar maanden.

Ok.. dan maar toch even de CV wat warmer zetten. En fijn dat gisteren er weer een Poirot mysterie was te zien. Op de bank, mok warme thee en onder een dekentje zittend.


Nog meer tips?

5 opmerkingen:

 1. Lijkt me inderdaad heel erg stil voor jou! Ik kan het me niet helemaal indenken want ik woon zelf met een man en 2 jong volwassen kinderen, een kat en een jong hondje. En ik werk 1 dag thuis en 2 dagen buitenshuis. Dus ik verlang wel eens naar meer rust en stilte... Ik snap dat je je zorgen maakt over je naasten. En ik vind dat jij er heel goed mee omgaat, zoals bezig blijven en afleiding zoeken. Als ik jou was zou ik ook gaan bellen met mensen, niet appen maar echt praten, evt met de Luisterlijn of zoiets. En het schijnt dat zingen ook heel goed helpt. Gewoon mee zingen met de computer? Is dat iets? Ik kijk zelf wel eens online naar Lachen om homevideo's. In mijn eentje. Man en kinderen vinden het te platte humor. Maar ik krijg er de slappe lach van en voel me na afloop toch beter. Wel even van te voren gaan plassen ;-)

  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanochtend liep ik even naar de post. En ging gelijk op "berenjacht"Dan vallen de gordijnen van de mensen ineens op. En hoeveel soorten beren er zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ga breien ,haal wol bij de zeeman of wibra ,brei sjalen of mutsen voor de dak en thuis loze die hebben het van de winter hard nodig .of volg een cursus online keuze zat ,sop je keukenkastjes ,zoek je kleding uit ,en zet de radio aan op een muziek zender ,lekker hard mee galmen heb je zo weer energie ,sterkte en blijf gezond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zingen, dat is goed voor je lijf en je wordt er vrolijk van. Wel een beetje gezellige liedjes. Blijf gezond en blijf {glim) lachen. Er komen betere tijden ����������

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij is het "druk" met continu man en dochter 24/7 thuis. Als ik ze zat ben, ga ik even op zolder zitten. Of ik loop de polder in met Rosa. Maar helemaal alleen zijn, is het andere uiterste. De bieb is dicht. Maar je kan op berenjacht en de leukste beren op je blog zetten. Zet een vrolijk muziekje op en dans zo gek mogelijk.
  Als het je teveel wordt, bel iemand op. Ik weet zeker dat mensen het begrijpen...
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.