maandag 7 december 2020

De ballen

Op de tv een brandend haardvuurtje. Met dat geluid erbij van knappend hout door het vuur. Je krijgt het er bijna warm van. Gewoon zo'n youtube filmpje gecast.

Toch maar eind van de middag de kachel wat hoger gezet. Want dat vuurtje was natuurlijk nep. En de tv straalt helaas niet zoveel warmte uit. Nog geen zin in de Kerstboom neerzetten, vooral niet nadat ik hoorde dat kleindochter zich even niet lekker voelde en zelfs naar het ziekenhuis moest. Jajajajaja...ik weet het; haar moeder appte dat kindlief gewoon als een dappere dodo vrolijk verder speelde, vooral omdat de ouders het ook niet zo groot maakten. Maar mijn hart gaat naar haar uit. Ben gewoon een zacht ei wat mijn kinderen en kleinkinderen betreft.

Gisteren had ik een zuurkoolstampotschotel gemaakt. Zoveel; daar kon ik wel een aantal dagen van eten. Wat weer prettig is - niet koken of nadenken wat ik moet eten. Dan doe ik in een één-persoons ovenschaaltje een portie voor in de oven. Lekker korstje erop. Heerlijk.  De rest invriezen. Had het ook echt met aandacht gemaakt. Dan heb je even wat werk, maar eten smaakt beter als het met liefde en aandacht is bereid. Zelf door mij, voor mij. 

Had op de hobbykamer nog een grote stopfles staan met kerstballen erin. Daar gooide ik een lichtjesslang in en hoppa....Kerst! Nou ja...een beginnetje. Allemaal uit voorraad. Niks nieuws. 


Las nog wat in een boek. Een tijdschrift. Deed nog wat berekeningen en toen zat ik opeens in het donker. 

F1 was snel klaar. Nou ja, voor mij en Verstappen dan. Hij viel uit doordat Leclerc hem van de baan afdwong en hij wel moest uitwijken en dus uitviel. Na een paar minuten al. Fijn dan. 
8 opmerkingen:

 1. een heerlijke dag is zo'n dag, cellie, ik vind het een mooi plaatje, zo'n fles heb ik ook nog en de lichtslang... hmmmmm a.ction zal wel wat hebben toch,
  eten met aandacht gemaakt IS écht lekkerder :-)
  jezelf verzorgen je bent geen rotte appel hoor :-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zuurkool. Goed idee ook. Vanavond dan maar !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed plan zuurkool, het is er weer voor en dus ga ik daar vanavond ook voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Cellie,

  zuurkoolstamppot!
  Dat is de lekkerste die er is!
  Ik ben er gek op en een goed idee, om lekker veel te maken.
  Dat ga ik vanavond ook maar eens doen...

  Leuk idee, van die lichtslinger in die grote vaas.
  We hebben gewoon veel licht nodig. Ik vind de dagen veel te kort...

  groetjes!
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las het in een column: twee commentatoren die anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd over de race kletsen en in vier minuten was de race voorbij. Echt humor.
  Lekker, zuurkoolstamppot. Misschien een idee voor van de week.
  Je kerstversiering staat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartstikke goed, je zorgt goed voor jezelf! Hoop dat kleindochterje zich weer beter voelt. Verstandige ouders, als je als ouders in paniek raakt wordt het alleen maar beroerder. Goh je berengt me op een idee.. Heb nog een hele mooie glazen pot in de kast staan en zoveel te veel kerstballen en nog een lichtslang dus dat wordt leuk! Ik heb al jaren geen zuurkool meer gegeten. Een van de weinige dingen die Jan echt niet wegkrijgt. Ik maak wel eens iets voor hem dat ik zelf niet lust, dan zou ik een lekker portie zuurkool kunnen halen bij de slager... want ik krijg er nu wel zin in 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, zo'n digitaal haardvuurtje, heb ik ook vaak aan staan. En tijdens de hittegolf: '8 hours of thunder and rain'. Of de branding van de zee. Fijnhoor, die filmpjes op YouTube.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk die fles met kerstballen en een lichtsnoer! Het lijkt meteen heel kersterig!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.