vrijdag 18 december 2020

Gefixed

De ganglamp was kapot. Daardoor zat ik in het donker. Dus in de ochtend het trapje uit de schuur gepakt, nieuwe lamp uit voorraad en dat als karweitje nummer 1 gedaan.

Er kwam ook eindelijk een pakketje - kan door de brievenbus - binnen. Gewoon binnen Nederland en deed er 7 dagen over. Elke dag stond er dat het 'onderweg' was, maar kennelijk nog niet in het mandje van de postbode (er is hier elke dag een andere, dus geen vaste man of vrouw die je kan vragen hoe of wat). 
De post was alweer geweest en zag de beste man grabbelen in zijn posttas (dat klinkt wel kinky) en er mijn pakketje - wat door de brievenbus kon - uit halen. Nadat hij dus eerst al de gewone post had bezorgd. Misschien was dat al eerder zo gegaan en had hij mijn pakketje over het hoofd gezien. Leesbril thuisgelaten of zo.

Zo wachtte ik ook nog steeds op 'belangrijke' post. Vanuit de overheid. En dat wordt nog steeds op papier bezorgd. Niet digitaal. 

Snap heel goed, nu Nederland in Lockdown is, er nog veel meer pakketjes bezorgd zullen gaan worden en de bezorgers het nog drukker krijgen. Dus ik heb maar geduld. Iets anders zit er niet op.

Geen zin nog om de Kerstboom op te zetten begin van de week, maar ik had al wel her en der wat Kerstversieringen neergezet waar ik blij van wordt of waar mooie herinneringen aan vast zitten. Het beeldje van een Engel, waar ik altijd mijn collega mee herdenk die precies de week voor Kerstmis uit het leven stapte. Luisterde ik haar lievelingsmuziek die we ook op de crematie hoorden en stak een kaarsje voor aan aan. Zo fijn om dan in de avond een mailtje van een oud collega te krijgen die dat ook heeft gedaan. Ze is niet vergeten. 
De Kerstbollen met sneeuw als je ze schudt. De lichtjes in een pot. De Yule Kerstkabouter die mijn zoon meenam uit Denemarken toen hij daar woonde. 

Gelukkig kreeg ik nu wel zin in om de Kerstboom versieren. Nog meer lichtjes. En ook zo blij dat ik niets nieuws van mijzelf hoefde aan te schaffen. Om een trendy boom te hebben (voor wie?) of de juiste kleuren van dit seizoen. Gewoon alle dozen met Kerstspullen kunnen pakken, niet weer naar de winkel hoeven, genieten van alle ouwe getrouwen. Appte mijn dochter al dat ik nog steeds een zelfgefrutselde Kerstbal uit 1996 heb van haar. Lekker oud ding. Sentimentele muts he.. Kan me eigenlijk ook geen (Kerst)bal schelen. Liever dat, dan geheel emotieloos en koud.

Vandaag ben ik bijzonder sloom. Maar dat hindert helemaal niets. Rustig opstaan, lekker mijn bed afgehaald en in de wasmachine gepropt. De witte was draait en kan ik straks ophangen, de koffie loopt door en dan in de middag mijn bed met schoon vers beddengoed opmaken. Verder weinig 'moetjes'. Er moet al genoeg meestal. Dus geniet vooral van het nu. Wat er allemaal goed is en goed gaat en fijn is. Wat er allemaal niet meer is, tsja..dat is vervelend, maar het is nu gewoon niet anders. Mij helpt het altijd enorm om te (leren) kijken naar wat er wel is.

En eigenlijk is dat heel veel. 

Op zijn tijd smakelijk lachen helpt ook!
4 opmerkingen:

 1. ha Cellie,

  lees je blog met goed gevoel...
  Klinkt mooi, zoals jij het doet.
  Als iedereen zo zou doen zou de wereld er een stuk rustiger en mooier en vrediger uitzien.

  Ik zie de lichtjes voor me. Heel gezellig en mooi, die engel voor je collega.

  Heel veel liefs, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn,dat je kerstboom staat. En steeds iets nieuws er in? Ik houd juist van oud. Ballen ooit heel lang geleden gekregen van mijn ouders. Ben er zuinig op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hoor je huis verlichten, ik ga morgen aan de slag. Vandaag teveel andere dingetjes te doen. Boodschappen, kerstkaarten, zo is er altijd wel iets te doen. Morgen de boom, heb er inderdaad nu wel zin in. En uitzoeken wat ik nu echt weg wil doen omdat ik het weer niet zal gebruiken. Daarna de boel weer lekker opfrissen en we zijn klaar voor het weekend en de komende week.
  Mooi logje Cellie, tevredenheid klinkt eruit... maakt me blij... voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier gekozen voor een kitscherige kersthoek. De grote (kunst)boom bleef in de schuur. Verder wat kerstprullaria met leuke herinneringen neergezet. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.