zondag 20 december 2020

Groen

Had bij de plaatselijke supermarkt een bosje Groene Kersttakken gekocht. Kan ik lekker mee 'spelen' in huis. 

Hier wat groen, daar wat groen en zag dat ik nog oase in huis had, dus die in een bak water gegooid. Altijd goed om in huis te hebben. Dus op boodschappenlijst voor volgend jaar zetten. En ergens in oktober al inslaan. Nu nergens meer te koop. De takken liet ik nog wat dagen liggen in het schuurtje en toen had ik er zin in. Om een kerststuk te maken. Met die oase, dat groen en een grote rode kaars en nog wat frutsels. Vooral zo simpel mogelijk. 

En wat takken gestoken bij het vaasje met judaspenningen en gedroogde takken met rode bessen van vorig jaar. Zo vergroende ik 'normale' stukjes en werden het opeens Kerst-achtige stukken.

Mijn zoon had zich laten testen op Corona, maar gelukkig negatief. Licht op groen voor contact in ieder geval. Zijn vriendin ook negatief getest. 

De hoofdbanden zijn gebreid. Ook fijn dat ik nog Kerst-kadopapier in huis heb, want bij de supermarkten is alles uitverkocht. Is dat ook gehamsterd?


Groen is ook de kleur van rust. De dennengeur brengt dat ook. Graag nog veel meer groene lichten de komende tijd. Met groen wil ik het wel doen!

En jullie?
5 opmerkingen:

 1. Wij hebben een kleine kerstboom die al jaren overleeft in de tuin. En in de tuin hangen in de rozenstruik lichtjes. Een kerstster voor het raam en dat is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die dennengeur,heerlijk. Het is me weer gelukt Het öude"kerstboompje in de tuin te laten overleven.In de voortuin staat een enorme kerstboom van zeker 40 jaar geleden in het huis. Daar knip ik takken van voor versiering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is heerlijk weer een echte boom in huis te hebben, en hij is zo mooi geworden. Veel goud, veel lichtsnoeren, die kan ik apart aanzetten, de hele dag brandt er een en eind vd middag gaan de ander 2 aan.
  Klein boompje op de kast met veel zilver en rood is heel anders.
  Veel andere versieringen op de kast, hoog tafeltje en vensterbank. Ik heb erg uitgepakt dit jaar. Eigenlijk komt alles van de kringloop en nog een paar mooie oude versieringen van mijn ouders.
  Ben er erg blij mee in deze stille tijd verstoken van enig bezoek met kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kerst-toilet-papier? (Flauw hè, maar ik moest deze oprisping toch even delen....) Veel plezier met je voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. IK heb in de loop van het jaar mijn interieur veranderd van paars/zwart naar hoofdzakelijk meerdere groentinten dus veel hoef ik deze kerst niet te doen om een kerstsfeer te creeren. Ik houd bovendien niet van te veel tierenlantijnen en houd het voornamelijk bij wat extra lichtjes. De laatste kerstkaart die mijn moeder mij stuurde in de vorm van een pop-up kerststal mag zeker niet ontbreken. Verder een klein ijzeren kerstboompje waar een kaars in past. Wat groen uit de tuin en daar blijft het dit jaar bij. Voordeel is dat er ook niet te veel opgeruimd hoeft te worden als kerst weer voorbij is, al denk ik dat er volgend jaar als ik helemaal klaar ben met klussen wel weer een echt kerstboompje in huis komt.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.