dinsdag 15 december 2020

Nu, nu nu nog. Als je dit nu leest is het te laat!

Alles dicht; behalve essentiële winkels. 

Het lag in de lijn der verwachtingen, een strengere lock-down. De cijfers blijven stijgen. Dus moest er nog iets veranderen.

Maar zo komisch om te zien hoe mensen kennelijk de middag - en misschien ook wel de ochtend voor die Lockdown - als gekken gingen shoppen. Mea Culpa. Want mijn waxinelichtjes waren bijna op, toen ik vorige week ging kijken daarvoor, was de complete voorraad in de Action op. Wanneer er nieuwe komen? Geen idee. Oh ja en nog iets retour brengen op het postkantoor. Kan ook niet wachten en wie weet zijn die ook wel dicht. Dus wat ik 'nu' kan en moet doen, ook maar doen dus.

Moest van mijzelf nu nu nu nog zaken definitief afstemmen met de zorgverzekering. Om voor mijzelf het beeld heel helder te krijgen. En dus eventueel zelf te kunnen besluiten om over te stappen of toch te blijven. Tot twee maal toe kreeg ik een onbevredigend antwoord en sommige vragen werden helemaal niet beantwoord. Dus dan toch maar 'live', op hun plaatselijke kantoor, waarvan ik weet dat er zeer betrokken en deskundige medewerkers zitten. Die mij vorig jaar zeer goed hebben voorgelicht.

Enfin.

Daarna dus nog even het 'Grote' winkelcentrum in. Vond het al opvallend druk in de straat naar de ingang. Veel auto's die een plekje zochten. En binnen.. man man man man. Ik snap dat ik daar dus onderdeel van was, met mijn nogal niet essentiële verlangen om waxinelichtjes met 6 uur brandtijd te willen kopen. Maar tot 17 januari niks in de kast dat 'red' ik niet. (Zo praat ik het goed he...)
Er stond een rij van hier tot Tokio. Dus ik besloot dan maar niet naar de Action te gaan, maar de mindere kwaliteit bij de Hema te halen. Daar stond geen rij buiten. Wat moet dat moet nou eenmaal, zo suste ik mijn geweten. Jaaaaaaa, echt echt echt heel hard nodig die waxinelichtjes. 

Oeps. In de winkel ook een enorme rij. De kassa's zijn aan de voorkant en de winkelmanager riep iedereen op toch vooral die 1,5 meter afstand te bewaren in die rij. Ook bij de zelfscan een enorme rij. Op de vloer stond ook aangegeven hoeveel afstand je moet houden en toch in elkaars nek willen hijgen. te dicht op elkaar staan. Ik voelde me nogal in het nauw gedreven. Stomme waxinelichtjes ook. 

Louis van Gaal zou zeggen: Ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom?

Wat was ik blij dat ik weer op mijn fietsje zat. Met mijn zak waxinelichtjes van 6 uur brandtijd. Tsjonge!

En daarna even niks meer moeten. Alle moetjes zijn gedaan. Zelfs in de ochtend nog even korting geritseld op mijn NS abonnement. Dat kan ik goed - onderhandelen -  en alles scheelt. Zo komt Splinter door de Winter.

Dan Rutte vanuit Het Torentje. Net Rapunsel. Alleen heeft hij geen lange blonde vlecht, zodat iemand hem gezelschap kan houden daar. 

Vijf weken op slot het land. Niet naar de kapper, kinderen niet naar school, zoveel mogelijk thuiswerken, sportscholen dicht. Niet even shoppen bij het tuincentrum, je zult het moeten doen met de Kerstversiering van vorig jaar en verbouwen kan je ook niet als je geen materialen meer kan kopen. 

Maar wat Dominee Gremdaat ons meegaf: Het land gaat op slot, maar wij blijven open. 

Dit kamp gaat ook niet door: Jammer zeg!


Wat gaat er bij jullie allemaal niet door vanwege de Lockdown? En hoe voelt het?








12 opmerkingen:

izerina zei

Het enige missen is de bieb. Maar er valt genoeg te lenen en herlezen. Ik vind het triest voor de zaken,die nu geen inkomsten hebben. Zij vroegen toch niet om drommen mensen?

Lot zei

Het missen van bezoek met kerst was ik dan net aan gewend.
Nu komt daar dan bij de kleine bezoekjes aan o.a de Kringloop, verder zal het wel meevallen.
Gisteren nog wel het laatste half uur naar de kringloop geweest en ze van veel kerstspullen afgeholpen, hoeven ze dat niet op te ruimen, dat was dan mijn goede daad van vandaag.

Maria Steutel zei

Hier zijn de kinderen verdrietig omdat veel leuke schooldingen niet door gaan. Geen museum in de kerstvakantie en geen knutselclub.
Verder zag ik de maatregelen al dagen aankomen, dus ik had alles al in huis. Zelfs zaterdag alvast naar de bieb geweest!
En het voelt toch als een zware taak, ons gezin door deze weken loodsen.

Gerdien zei

Voor mij verandert er niets. Hoe vreemd eigenlijk.
Maar geen kinderen en geen werk en ik ben geen uithuizig type.
Maar ik zou een sollicitatiegesprek hebben. Nog geen bericht gehad of het niet doorgaat, ofwel via een schermpje. En een wandeling elke dag dat kan nog steeds, net als gewone boodschappen en lezen en koken.

Anoniem zei

In ons dorp is bijna niks, hoeft er ook niets te sluiten!

Marlou zei

Ha Cellie,

nee hoor... ik mis helemaal niks.
Ik vind het prima. Wereldwijd wordt er idioot gekocht en geconsumeerd. Dit is gewoon goed. Terug naar af. Consuminmderen... en dan allemaal!

Nou nog massal de mondkapjes opruimen, die overal buiten liggen.
En dan is het okee.

En Gremdaat... ik houd die toespraak even zien..

Groetjes en ... open blijven staan!
❤️ Marlou

Anoniem zei

Wij wilden deze Kersttijd naar het Openluchtmuseum en Heilige Landstichting Openluchtmuseum. Ik had een van de 30 kaartjes voor de Notenkraker in het filmhuis. Om de 3 weken is er plek voor ons in de kerk, want ook daar 30 mensen mogen in een ruimte met 300 zitplaatsen. Ik heb een voorraad boeken en dvd's van de bieb in huis. Mijn man gaat al zijn oude LP's draaien deze winter. Een boek met 60 recepten van appeltaarten ligt klaar in de keuken en we willen er minstens 20 gaan bakken (en stukken uitdelen aan medestraatbewoners) Onze hond gaat heel wat kilometers afleggen deze winter, te voet en achterop de fiets (dan wel met een truitje aan, want kouwelijke Spanjaard). Mijn buurvrouw opperde al een Spelletjesmiddag. Kortom we gaan veel missen en veel doen deze winter.
Voor mensen met kleine kinderen thuis wordt het lastig. Als alles gesloten is en je moet thuis blijven.. geen dierentuin, ijsbaan, Kerstmusical op school, geen nieuwjaarsfeestjes.. Onze kinderen zijn 30 ers en wonen alleen. Ook voor hun is deze tijd super ongezellig. Wel essentiele beroepen, dus ze gaan wel naar hun werkplek en ontmoeten daar collega's.
Waxinelichtjes verkopen drogisterijen ook en die blijven open. Bieke

nicole orriens zei

Ja het was weer erg wonderlijk. Alles moet op slot om het stijgend aantal besmettingen tegen te houden, en iedereen ging snel nog even winkelen.... Een bijzondere paradox.

Bertiebo zei

Hoewel ik heel wat mensen en dingen mis, ben ik me er voortdurend van bewust dat ik me in een bevoorrechte positie bevind. Er verandert voor mij niks.

Iris Papilio zei

We hebben het gewoon goed. Het is jammer dat ik het zwemmen nu moet missen, dat was al ingebakken in mijn systeem en goed voor me. Het zij zo. Komt allemaal wel weer. Maar ja, ik ga mijn dochter en haar man wel missen, maar ook dat is niet anders en allemaal voor het goede doel. Dag corona, welkom vaccin, dan zullen we ons weer veel veiliger voelen! Veel plezier met de lichtjes in huis! 🕯🕯🕯

Haantje79 zei

Jahaa ook ik stond maandagochtend om 2 minuten over 9 in de Action voor.......waxinelichten! Het was heel rustig, twee uur later stond er een dikke rij hoorde ik. Het is voor mij heel belangrijk om het thuis gezellig te maken in deze donkere tijd.

Siebrie zei

Wat ik mis:
- mijn turnles
- de tekenles van de jongste
- de danslessen van beide dochters (nu via zoom in de woonkamer)
- zelfgemaakte cake/cupcakes/fruitbrioches/etc trakteren op school(mag enkel nog individueel voorverpakt)
- sinterklaas op school (hij heeft voor alle klasramen staan zwaaien vanaf het schoolplein
- sportweek voor oudste
- afscheidsfeest op school voor oudste
- heel veel verjaarspartijtjes
- kerkdiensten (kerk is helemaal gesloten) (nu via youtube)
- schoonheidsspecialist (en ik ga al slechts eens per jaar....)
- kapper voor meiden (die Afrikaanse vlechtjes kan ik echt niet zelf)
- de bieb
- de 'Nederlands voor buitenlanders' praattafel om de week
- gewoon eens op bezoek
- eens naar het theater....
- naar mijn ouders (facetime is prettig, maar je blijft daar nooit lang genoeg hangen om van de beginonderwerpen de diepte eens in te gaan)