vrijdag 12 juli 2019

63 UP

Een pareltje op televisie. Nu te (weer) zien op tv bij de VPRO en NPO(Start). Of alweer afgelopen, maar nog op uitzending gemist te zien.

Elke zeven jaar volgt de filmer, Micheal Apted,  een aantal mensen, te beginnen wanneer ze zeven waren, wat er speelt in hun leven, hun verwachtingen, de realiteit van het leven. Kon je in het kind van zeven de volwassene van later al zien?

Nu zijn de deelnemers in de zestig. Drieenzestig dus.

Herkenbaar die verhalen over hoop, verlies, vreugde, kinderen of geen kinderen, partners, echtgenoten, scheidingen, nieuwe partners, werk, ambitie, ziekte en het verstrijken van de tijd en het opschuiven van de generaties.

Doet me inderdaad terugdenken aan wat voor iemand ik was toen ik zeven was en de zeven jaar daarna en daarna en daarna en daarna en daarna. En dat het leven voorbij flitst terwijl je plannen maakt.Maar ook dat je echt prachtig was toen je 20 of 40 was en nu met 63 toch echt ouder, een oudere bent geworden ook al denk je in je hoofd dat je nog 21 bent.

Dan snap ik beter wanneer een recruiter van 25 denkt wat die oude muts nog komt zoeken op de arbeidsmarkt als ze mij zien. En dan heb ik nog een foto met geverfd haar op mijn CV!

Mooie serie; ook veel op Youtube terug te vinden.5 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Ik hou van dit soort docu's maar heb het nog niet gezien.
En ja dan ga je inderdaad terugdenken he.
Keke gisteren naar iets over koffie en blijkt dat niet de caffeine maar het vet in de koffie slecht is voor haar en bloedvaten en de beste manier om de gezondste koffie te maken......je raad t al..... gewoon met een filter. Soms voel ik mezelf zo vreselijk slim en wijs.

Bertiebo zei

Inderdaad. Een geweldige serie. Jammer dat het afgelopen is. Ik heb nog niet alles gezien. De laatste aflevering heb ik nog even tegoed. Ik ging mezelf als 7-jarige na, maar daar weet ik echt helemaal niks meer van. Veertien, daar weet ik nog veel van!

anna zei

Prachtige serie en soms aangrijpend. Wat erg dat 1 persoon al overleden is en een ander ernstig ziek.

Happy Earl Grey zei

Ja, een prachtige serie die je bewust maakt en aan het denken zet.

Joanne zei

Ik ga het zeker terugkijken. Ik weet nog heel veel toen ik zeven was. En zeker veertien jaar. Want toen gebeurde er heel veel.
In je hoofd blijf je gewoon 25. Maar je lijf denkt er anders over. Ik moet er nog steeds aan wennen.

Liefs Joanne