dinsdag 9 juli 2019

De Gluurder

Is het net heerlijk droog weer en bovendien zondag, dus niets hoeft en dus heerlijk om buiten een boek te lezen, is de gluurder weer paraat.

Keihard converserend met de achterbuurvrouw en ondertussen recht mijn huis en tuin inkijkend over de schutting waar zijn grote planten overheen groeien. Heb totaal geen behoefte aan een praatje en zeker niet aan glurende ogen.

Kan daar erg slecht tegen; het gevoel bekeken te worden. Nee...misschien wel bekritiseerd te worden dat ik zit te niksen. Niet ook in de tuin werk (terwijl ik toch nu al een klikko vol heb met tuinafval van het snoeien) maar zit te Netflixen, bloggen en oh ja, solliciteren en weet ik veel, maar niet zichtbaar actief ben. Ja, ik snap het allang; MIJN invulling, want ik kan immers niet in het hoofd van de Gluurder kijken.

Wel direct mijn luxaflex dichter gedaan, zodat er ook niet in mijn huis gegluurd kan worden.


Afbeelding van Varun Kulkarni via Pixabay

Ook wel eens last van gluurders?

10 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Wat is dat toch erg he dat invullen wat een ander denk. Herkenbaar maar ik heb het niet meer zo sterk. Misschien denk die gluurder zie haar eens genieten.
Ik las ooit ergens; je bent pas vrij als je je niets meer aantrek van wat anderen van je vinden.
Ik word er steeds beter in.
Nee, geen last van gluurders, wel ooit 5 jaar van een hoe heet het ook al weer, nou zeg.....ha gelukkig, ik weet t weer een stalker.

Sylvia zei

Ik had zo'n buurman vroeger. VRESELIJK. Nu wonen we driehoog en hebben we heerlijk veel privacy. Ik kan de ganse ochtend in mijn blootje rondlopen en niemand die me ziet.

izerina zei

Jaren terug hadden we een leuke gluurder,een buurjongetje van anderhalf. Na maanden had hij de moed ,om een keertje in onze tuin te komen voor iets lekkers en hond aaien.

Anoniem zei

Als ze kijken consequent zwaaien. Hier lopen elke dag twee/drie keer dezelfde mensen langs om de hond uit te laten.
Minstens 100 keer kijken ze samen de woonkamer in. Als ik op de bank zit ben ik niet te zien, maar wel als ik loop, aan tafel zit(werk), poets, pianospeel.

Kijken,kijken , gluren en zich rot schrikken van een groet. Inmiddels kijken we nog drie bejaarden elk rondje en de rest heeft ontdekt dat het duidelijk opvalt en storend is.

Luz zei

Voor zover ik weet (kan zien) geen gluurders hier:)

Anoniem zei

Ik stond ooit op een familiecamping waar een man werd gearresteerd ofwel discreet werd meegenomen door de politie. Later hoorde ik van vrienden dat hij was betrapt op gluren in de douches waar een paar meisjes bezig waren met zich optutten. Hij had aan een stok een spiegeltje gemaakt en zich hiermee verschanst in een van de douches en zodra de douches naast hem in gebruik waren, ging de stok omhoog met een spiegeltje eraan. De meisjes merkten dit eigenlijk meteen en meldden dit bij hun ouders, die vervolgens de politie waarschuwden, hij kon op heterdaad betrapt worden. Ook bleek het gewoon een 'nette man'te zijn met vrouw en twee jonge kinderen.

Loudi zei

Dat snap ik nooit. Nauwelijks gordijnen of andere raambedekking voor de ramen, dus je kijkt als voorbijganger direct de huiskamer in.Ik doe dat ook vaak, gaat vanzelf. En de bewoners maar boos worden op die nieuwschierige types ! Zorg voor wat meer raambedekking dan heb je dat probleem niet.
Ik als voorbijganger trouwens terugzwaaien en niet schrikken.

Iris Papilio zei

Gelukkig niet, lijkt me echt vreselijk. Mijn tuin heeft alleen achter mijn stuk bomen en geen huizen. De enige mensen die in mijn tuin kunnen kijken zijn de buren links en rechts. Maar dat zie ik nooit. Ik kan er ook niet tegen om bekeken te worden, wie wel?
Maar heb ook maling aan wat mensen denken.

Anoniem zei

Er zit rijstpapier op de onderste 70 cm. Er staan planten die daar bovenuit steken, er hangen gordijnen die s avonds dicht gaan. Er zit ruim Zes meter voortuin tussen huis en stoep, mat hoge planten..
Dus ja je moet echt willen kijken om iets te zien. Stilstaan dus.. op dat ene plekje. En gluren.
Soms als ik boven het raam lap vraag ik wat er beneden gebeurt,schrikken ze zich echt het apelazarus van, verdiend.
Of vragen waar iemand woont, en daar ook gewoon zo naar binnen gaan staan kijken. Gewoon dik vijf minuten blijven staan. Of aanbellen en vragen of ik even binnen mag kijken, aangezien zij ook steeds bij mij naar binnen kijken.

En een blik werpen of kijken is ook nog twee dingen.

Loudi zei

Je bent er maar druk mee. Misschien heb je een bijzonder interieur ?