zaterdag 6 juli 2019

Goedkope boeken

Onze bibliotheek heeft vandaag boekenverkoop. Van afgeschreven boeken. Wat dat betekent weet ik niet, maar ik had vroeger het idee, dat je in een bibliotheek ook oudere boeken nog kon lezen. Omdat ze altijd bewaard zouden blijven. Kennelijk niet, want een hele bups niet aktuele titels wordt verkocht. Voor een euro per stuk.

Toevallig was ik gisteren in de bibliotheek en stond alles al klaar en uiteraard gekeken of er mooie boeken tussen stonden. Ja, een paar.

En toch maar niet gekocht. Want ik vind het wel een prettig gevoel dat ik wel boeken kan lezen, maar ze daarna niet weer in mijn huis moet opruimen ergens. Tenzij het heel bijzondere boeken zijn van schrijver die ik waardeer, dan wel, maar boeken verzamelen om te laten zien hoe belezen ik wel niet ben, dat is niet meer nodig.


Afbeelding van Nino Carè via Pixabay


Sowieso komt er vrijwel nooit iemand hier binnen, dus zien doet niemand dat, mijn persoonlijke bibliotheek. En ach..vind het heerlijk om voor de prijs van 2 boeken het hele jaar door elke week 10 boeken te kunnen lezen (als ik dat tempo haal dan he).

Blij dat ik gisteren nog even de kracht had om toch maar wel naar de bibliotheek te fietsen. Sowieso fietsen haha...nog steeds een dingetje. Nou ja; fietsen niet, maar het op- en afstappen. Maar hoe meer ik het doe, hoe minder ik erbij nadenk en dat is wat ik hoop te bereiken. Fiets pakken en een grotere wereld krijgen.

Had ergens in mijn hoofd staan dat ik wat leuks mocht gaan doen, want alle verplichte zaken waren al afgehandeld, dus de hele dag 'vrij'. En toch kwam het er niet van. Geen inspiratie, geen moed en geen budget. En een beetje zat van alles weer alleen te moeten doen, regelen en bekijken. Dus toch maar een was gedraaid, die lekker buiten opgehangen en die was binnen een vloek en een zucht droog. Dat maakt me altijd tevreden.

Dus blij dat ik toch als oppeppert dit klusje heb gedaan. Even iets anders zien en bewuste keuzes maken. Dat boeken in de aanbieding zijn betekent nog niet dat ik ze dan maar moet aanschaffen.
Komen jullie wel in de verleiding dan?


7 opmerkingen:

izerina zei

Ja en ook op een rommelmarkt of bij de kringloopwinkel. Meestal ben ik sterk.

Iris Papilio zei

Ik heb nooit veel nieuwe boeken gekocht. Na mijn trouwen in 1971 lid geworden van de ECI. Maar dat werd me toch te opdringerig, vaak titels die me niets zeiden. Dus na 2 jaar was ik er klaar mee. Altijd boeken geleend, was tientallen jaren vaste klant bij de biep en later 2ehands gekocht. Maar die gaf ik ook altijd weer weg. Tegenwoordig de e-reader. Toen ik die net had kreeg ik van een aantal mensen een USB met allemaal e-books. En ik ben voor € 3 per maand lid van Bookchoice. Ideaal en vaak actuele boeken ook. En ik heb nog mijn speciale rijtje met boeken van schrijvers die ik zelf ontmoet heb of voor heb geredigeerd. Of cadeau heb gekregen. Jij zorgt ook wel dat je niet te weinig te lezen hebt hè. Heerlijk!

Lot zei

Vorige week was er bij de kringloop kennelijk dozen vol kookboeken tegelijk binnengekomen. 5 voor 1 euro, toch niets gekocht want de echt mooie en interessantste had ik al!

Anoniem zei

Ik hoef geen boeken meer, ook niet als ze goedkoop zijn. Mijn man zwicht wel voor aanbiedingen, vandaar dat we helaas in het bezit zijn van een paar duizend boeken... Je moet soms wat over hebben voor je man...

Met vriendelijke groet, Alice

pourquoi pas ??? zei

Wat fijn dat het fietsen je steeds beter afgaat. Blijven oefenen he en volgens mij begin je aardig je plek te vinden op je vrijwilligerswerk.

Ik weet hoeveel moeite het je allemaal gekost hebt dus ik hoop dat je trots op jezelf bent.


Even over Poldark; Ik ben aan de vierde serie begonnen en daar gaat het gebeuren. Opeens herinnerde ik het mij dat ik een stukje had gezien , jaren geleden ofzo en dat ik gelijk niet meer keek.
Zou jij ook zo graag een keer met hem op stap willen? oooooh ik vind hem zo lekker. Wil best mijn haren rood verven.
liefs van mij

Mevrouw W. zei

Ik koop zelden boeken en als ik er al koop dan zijn ze tweedehands en dan zijn het meestal boeken die over de streek of de natuur gaan.
Toen ik vroeger nog lid van de bieb was kocht ik wel eens een stapel afgeschreven tijdschriften en als ik die gelezen had schoven ze door naar mijn moeder. En vroeger kocht ik op rommelmarkten wel leesboeken, maar sinds ik een e-reader heb doe ik dat ook niet meer.
Ik kijk wel altijd bij de kringloop of er patroonboeken zijn, maar die hebben ze maar zelden.

Goed dat je niet in de verleiding kwam om iets te kopen.

Bertiebo zei

Ik koop alleen nog boeken (2) in de boekenweek, voor de treinkaartjes. Boeken voor mij bedoel ik. Maar ik koop nog wel kinderboeken. Altijd al. Vroeger voor onze eigen kinderen en omdat ik ze op school kon gebruiken. De smoes is nu dat ik ze voor de kleinkinderen koop. Oh en ik wilde nooit laten zien hoe belezen ik ben. Ik hield gewoon van lezen en dat is nog steeds zo