maandag 15 juli 2019

Sportweekend

Wat was er veel te bekijken dit weekend (voor mij dan) F1 en de Wimbledon finales.

De dames waren snel klaar en mooi dat de nieuwkomer won. Op zondag de F1 race in Silverstone en wat was ook deze race spannend. Totdat Vettel tegen de auto van Max Verstappen aanreed en zijn kans om een podiumplek te halen hiermee verkeken was. Voor beide overigens. Vettel eindigde ergens onderaan, ook door een puntenstraf.

En dan ook nog als bonus de mannenfinale van het tennis. Die partij duurde en duurde en duurde en beide waren even sterk. Echt genieten om de lange rally's te zien. Hoe sterk ze waren om dat vol te houden. En ook nog mooi tennis te laten zien. Helaas verloor Federer, maar heel fijn hoe 'beschaafd' ze bleven.


© Getty Images


Genoten van de wedstrijd in stijl met een schaaltje aardbeien en een dot ongezoete slagroom erbij. Geen drank, want ik wil perse op een lager gemiddeld glucosegehalte uitkomen bij controle begin volgende maand bij de POH Diabetes. Dus blijven opletten en me bewust blijven van wat ik eet en drink. Had zaterdag al een lekker courgettesoepje gemaakt, dus koken hoefde niet.

En dan is het weer maandag. Nogal somber weer buiten, maar toch de tuindeur lekker opengegooid. Rondje Bless the House gedaan en zo direct weer een sollicitatie eruit gooien. Dat laatste staat me enorm tegen, maar goed, het moet, het is verplicht, ook al wil niemand mij meer. Niet in de beroepen waar ik op solliciteer althans. Waar ik goed in ben, talent voor heb, ervaring in heb.

Mijn 'verplichte' zaken voor vandaag zijn gedaan en dan voel ik me vrij om de rest van de dag te mogen vullen met leuke zaken. Of misschien nog wel wat meer verplichte nummertjes, maar dat doe ik dan uit vrije wil. Om de rest van de week wat meer 'vrijheid' te voelen.

Mijn koffie heb ik in een mooi kopje gedaan, dat advies kreeg ik ooit van Pourquoi Pas en dat maakt koffie drinken een pleziermomentje. Ook al drink ik dat alleen. Toch is het fijn om ook al ben je alleen toch moeite te doen voor jezelf. Een beetje een mini-feestje te maken van iets simpels als een kopje koffie drinken. Ben zo blij dat ik dat nog kan en ook zie.
2 opmerkingen:

klaproos zei

fijn dat je zo kunt genieten van sport :-)
wij hebben niks gedaan... stilte geabsorbeerd :-)

izerina zei

Mooi,zon koffiemomentje. Ik verwen mezelf ook,als ik een keer alleen eet.