dinsdag 30 juli 2019

Ikea catalogus flashback

Las dat Ikea ermee op houdt om heel Nederland ongevraagd van een catalogus te voorzien. Dat lijkt me een goed plan. Maar ze zouden er ook voor kunnen kiezen die alleen naar de family-leden te sturen die dit nog graag willen. Leuke enquete lijkt me dat. Ik wil nog wel namelijk!

Een rare tic van mij is het bewaren van die gidsen. Want ze geven een mooi beeld van hoe de smaak van Nederland is veranderd.

Van vrij simpele basismeubelen naar trend-volgende meubelen en vooral accessoires. Heel veel accessoires.

Ooit kwam er een jaar een gids uit met heel veel spullen en ook meubelen in appeltjes-groen. Herinner me dat nog goed, omdat ik een nogal memorabele nacht met een journalist van een landelijk dagblad doorbracht in een hotel met kartonnen muren en hij vertelde dat dit zijn eerstvolgende artikel was. Maar er lag nog een embargo op dus ik moest vooral niets zeggen hierover, maar hush hush....

Appelgroen was de nieuwe kleur! Hij had net die week een perspresentatie gehad bij de Ikea-bonzen.


Afbeelding van Ernesto Rodriguez via Pixabay 


Grappig is dat ik me dus wel die appelgroene kleur herinner, maar hoe die journalist heette geheel niet meer. Wel dat het uitermate prettig was.

Dat zal bij hem denk ik ook wel zo zijn.

Iemand nog herinneringen aan Ikea items of bepaalde uitgesproken kleuren?

10 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Haha, leuk die journalist zonder naam. Mr. X heeft mij kennis laten maken met de ikeja. Nam me 2e kerstdag mee en ontwikkelde meteen een soort angst. Zo druk, kinderen die overal op en af sprongen, rende en gilde, mag allemaal schijnbaar en ik had geen idee waar de nooduitgang was. Was geen leuke kennismaking. Als we nu eens gaan dan is dat altijd onder schooltijd, vroeg en meteen de afdeling waar we moeten zijn. Weet nu alle nooduitgangen te vinden.

nicole orriens zei

Wij kregen de catalogus hier op het platteland toch al niet meer, maar dat vind ik eigenlijk best een beetje jammer want ik vind de Ikea gids altijd erg leuk om te bekijken.

Mevrouw W. zei

Logisch dat niet iedereen hem meer krijgt, maar ik wil hem ook best nog wel ontvangen. Op de website kun je ook van alles vinden, maar het boek is toch een heel stuk leuker.

Anoniem zei

Ik was een paar maanden terug bij Ikea en toen viel mij op dat ik 90% van hun spullen best wel in mijn eigen huis zou willen, terwijl dat bij andere meubelzaken 10%.
Vind ik knap .... (of ik ben zo gemiddeld?)
Marijke

berber zei

ik ben nog nooit bij Ikea geweest en wil dat graag zo houden (gaat zeker lukken aangezien ik vanwege slecht ter been zijn nergens meer kom). Zelfs nog nooit een catalogus gezien, of op hun site gekeken. Voel me nu net de dodo
Berber

Anoniem zei

wij kochten in september bij de Ikea onze keuken en kledingkast.. super blij mee. Goede kwaliteit voor nette prijs en als je handig bent een prima keuze. Bieke

Bertiebo zei

Wij hebben Billy's. Qua grote dingen. En verder kom ik er bijna nooit meer. Maar als ik er dan kwam, ging ik nooit met lege handen naar huis. En helaas ook nooit zonder een broodje knakwors

Bertiebo zei

Knakworst

Happy Earl Grey zei

Ja, Ik mis die gids echt en ik bewaar ze ook al jaren. Maar troost je in de winkel ligt er wrl een om mee naar huis te nemen. Mooi excuses om weer eens te gaan.

Iris Papilio zei

Aan mij was hij niet besteed. Ik houd echt niet van Ikea en de gids ging vaak na een paar maanden ongelezen de papierbak in. Ze zijn wijs, want ik denk dat het voor veel mensen geldt. Dat internet is gewoon zo gemakkelijk hè..