zondag 14 juli 2019

Een mammutje

Als vertier en (mid)dagje uit (ja...echt!!!) toog ik naar het Zweedse warenhuis met een opdracht voor maar 2 dingen. Uiteraard bekeek ik eerst of Bruin dit nog kon trekken, maar vorige week en deze week weinig aan boodschappen uitgegeven, dus het kon.

Opdracht aan mijzelf was: die leuke dikke potloodjes voor kleinkind, want had een aantal ervan bij haar thuis achtergelaten toen ik van de week op haar paste plus een stapel vouwblaadjes. En als ze van de week weer even hier langskomt, dan moet ik uiteraard wel weer genoeg potloodjes hebben. De laatste keer tekende ze wel 4 meter papier vol. (Zo'n rol papier ook van het Zweedse warenhuis). En bij haar thuis de vensterbank en de salontafel.

En even kijken voor een leuk stoeltje/krukje dan had het schatje een eigen plekje in plaats van op het opstapje uit de keuken te moeten zitten. Natuurlijk kan haar het geen bal schelen, zitten is zitten, maar ja, ik vind het gewoon leuk om iets speciaal voor haar te doen. Je bent niet voor niets Oma he..

Zo had ik een mooi excuus om even 'weg' te zijn. Je moet toch wat.

Maar wel door de week, want dan is het nog niet zo afgeladen druk met mensen die alleen in het weekend naar dat warenhuis kunnen omdat ze werken. En ook wat minder kans op kinderen, want die zitten nog op school. Even vergeten dat in sommige gedeeltes van het land de zomervakantie al begonnen is.

Enfin; ik viel voor een knalgeel (oh heerlijk die primaire kleuren!) krukje genaamd Mammut en dat kon ik tenminste ook nog gemakkelijk mee mijn hol in slepen, want niet te zwaar of te groot. Voordat ik in mijn hol was, moest ik wel 2 bussen pakken. Die niet die route in het weekend rijden, dus nog een argument om daar door de weeks heen te gaan. Heen en terug was ik de enige passagier.

Dat Mammut-krukje daarvan moest ik de poten in het bovenstuk klikken. Click! moest je dus horen bij het uhm klikken en dan zat het pas echt goed zo vertelde de 24-talige gebruiksaanwijzing.
Gisteren heb ik er twee gedaan en vandaag de rest want ze deden van alles, behalve er goed ingaan en dus ook geen 'click' zeggen. Was bijna van plan er glijmiddel bij te pakken. Of een grote hamer.
Maar de aanhouder wint en hoechei...klikkerdieklik.


cc @Ikea

Moest lachen om twee heren die ook aan het shoppen waren en een soort act opvoerden van hoe errug het hier was en OMG zie je die kleurtjes en of hij dat meubel wilde met die roze bakjes....Ik vroeg ze over ze erover wilden praten, maar hahah...dat hoefde nou ook weer niet.

Omdat ik een half uur op de bus moest wachten, de kassa's gingen supertraag en de snelkassa was maar 1 poortje open, dus ook daar heel erg druk dus miste ik de bus,  mijn spullen in een kluisje gedaan en maar weer het restaurant in, voor een gratis kopje koffie. Dan is wachten helemaal niet erg.

Nou ja...het was inmiddels stervensdruk geworden, want rond Nederlandse etenstijd en overal stonden gezinnen met kinderen die balletjes wilden. Niet op een groen maar op een blauw bordje. De kassiere in het restaurant vertelde me dat het waarschijnlijk zo druk is omdat ook hier de vakantie is begonnen. Oh ja...daar ben ik helemaal uit natuurlijk.

Fijn dat ik met mijn gratis kopje koffie direct naar de kassa kon doorschuiven en 'afrekenen'. En me bedacht dat ik tevreden was met mijn aankopen en me niet had laten verleiden om uberhaupt bij andere dingen te gaan kijken of verleidt te worden door de lage prijzen.
5 opmerkingen:

Lot zei

Vorige week met dochter naar Ikea Gent, precies hetzelfde allemaal dus in een ander land.
Wel met de zweedse balletjes gelunched maar dat was de laatste keer, ik vind ze echt te smakeloos en de frieten ook niks aan. De tiramissu was wel lekker, maar als totaal 20 euro af te moeten reken doen we niet meer.

Villasappho zei

Ga er ook echt niet heen met slecht weer in de vakantie want dan kom je er echt niet door. Ik ken het nog van die bussen. Ben daarna altijd met de fiets gegaan hoewel dat best ver was. Veel plezier met je kleinkind, ze zal blij zijn met je aankopen.

Mevrouw W. zei

Je kleindochter kan weer lekker zitten kleuren.

izerina zei

Heerlijk toch,iets kopen voor een ander

Sylvia zei

Ik vind het een vreselijke winkel en een aanslag op mijn zijn. Ik kom er drie keer peer jaar en neem dan alleen servetten mee. En ik weet inmiddels wat de rustige momenten zijn, erg handig ;)