maandag 13 april 2020

Toch achter de Geraniums

In het weekend haalde ik de 3 Geraniumplantjes van de logeerkamer, die ik had overgehouden gedurende de winter. Opnieuw in een pot verse aarde gedaan en hopen dat de warmte van de zon ze zou stimuleren om nogmaals te gaan bloeien en uitgroeien. En op tijd wat Pokon.

Gisterenavond zette ik ze - omdat er een veel koudere nacht en dag werd verwacht - toch maar op een beschutte plek in een tuin/rommelkast.

Was trouwens gisteren heerlijk rommelen en niets dringends hoeven doen. Kon wel, maar ik deed het bewust niet. Nu even niet!

Kreeg van mijn broer de link door van het live Youtube concert gisteren, speciaal voor Pasen vanuit de Dome van Milaan. Indrukkend, de leegheid. En zijn stem. En weten hoeveel slachtoffers juist in die streek zijn gevallen.


Naast de verbondenheid van miljoenen kijkers op hetzelfde moment. Vond het wel van humor getuigen om een blinde zanger te laten zingen dat hij eerst blind was maar nu kon zien. Geen Paaswonder gebeurd helaas, want hij bleef blind.

Vond het daarna wel tijd voor een Italiaans - wat de zus van mijn vriendin in Duitsland altijd noemt - verfrissend drankje. Speciaal voor Pasen vond ik. Wie wat bewaart heeft wat. 
Daarna verstand op nul en blik op oneindig en genoten van Boer zoekt Vrouw. (Of man in dit geval). 

En blij dat ik niet mee hoef te doen met concurreren met andere kandidaten die de boer ook 'even lief' vindt. Allemaal in een kort tijdsbestek moeten besluiten. 

En wij dan zeiken over gearrangeerde huwelijken. 

Ga zo eens kijken of de Geraniums zich nog senang voelen en blijf verder thuis. Wat zijn jullie plannen?

4 opmerkingen:

 1. De geranium staat in de kas op de moestuin. Het is nog iets te vroeg om buiten te zetten. Vandaag ga ik wederom naar de te grote moestuin. Heerlijk buiten. Morgen ga ik de boot aan de buitenkant schoonmaken. De onderkant is door een bedrijf gedaan.
  Ik brei truien met wisselend succes. De katoen en nog wat op naalden 3,5 en 4 hebben me lang bezig gehouden. Ik vind het saai. Dus gaat het regelmatig mis. Hij was te kort en nu heb ik de boord er af gehaald en brei ik hem twintig centimeter langer. De katoen is nog steeds verkrijgbaar,
  Ik mis mijn leven, de koffietjes die ik het en der dronk. De etentjes. Maar ook een etentje afgeslagen. Ik ga niet naar vrienden of familie.
  Terwijl de buren ieder weekend tuinfeest houden met familie en vrienden ben ik thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon thuis,crackers bakken,boekje lezen en een ronde met de hond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-) jammer ik heb geen geraniums, en geen tijd om erachter te zitten,
  ook jammer dat ik de lege basiliek niet gezien heb, hoorde dat het zó mooi was...

  meeste nederlanders zijn braaf, dus kunnen we ,misschien tóch weer snel .... ehh je weet welle :-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pasen is alweer voorbij! Leuk dat je je geraniums hebt overgehouden. Die gaan het ongetwijfeld doen. Die hebben zin in zon, net als wij.
  Vond Andrea Bocelli ook imponerend...
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.