donderdag 17 december 2020

Essentieel

Blij dat ik altijd, in mijn niet goed kunnen plannen hoeveel nodig, teveel bollen wol koop. (Wol = namaakwol).

Dochter vond de hoofdband die ik voor haar dochter had gemaakt met bijpassende sjaal erg leuk en zoiets zocht ze voor haarzelf. Want net als haar dochter haaaaaat ze mutsen. Vanwege haar haar. Maar zo'n band om je hoofd en oren is toch wel heerlijk warm als ze op een koud station op de trein staat te wachten na een late avonddienst straks. En een sjaal wilde ze ook wel.

Dus breien maar!! En nog snel ook, want ik wil het af voordat ze weer, na haar zwangerschapsverlof, aan het werken gaat. Of eigenlijk als Kerstcadeautje. 

Gelukkig had ik nog genoeg (namaak)wol op voorraad. Dus ben als die Oma van de Bol.com reclame aan het breien. Ik ben bang dat ik gewoon model sta voor die Oma. En hahah...grappig detail. Ik had toch niet goed de maat van het hoofd van mijn oudste kleindochter ingeschat, dus die moet ook nog een nieuwe. Haar kleine zusje past die hoofdband wel. 
Tijd 'genoeg' want vanwege de strenge Lockdown mogen vrijwilligers niet meer op kantoor komen. 

Ooit las ik bij een leuke blogster dat de beste raad voorraad is en dat klopt maar weer. Heb trouwens ook genoeg sojamelk in huis, havermout en dat soort zaken om het nog eventjes op uit te houden. Dus ik hoef inderdaad niet meer heel vaak naar de essentiële winkels. 

Nu zag ik dat ze hier de Gall&Gall en de Chocolaterie ook tot essentiële winkel rekenen, want gewoon open!  Nu moet ik toegeven dat wat chocolade op zijn tijd niet te versmaden is, maar dat is ook zeer uitgebreid te koop bij de supermarkten. Net als een wijntje. Sterkere drank..tsja. om te ontsmetten misschien bij uhm...vaccinaties?

Vreemde invulling van essentieel. 

Moest trouwens iets op de post doen, wat de postbode om 15.45 uur pas bij mij in de brievenbus deed. Ik scande het in en liep naar de brievenbus om te posten, stond erop te lezen dat je post die je de volgende werkdag wil laten ontvangen en rouwpost etc beter naar het Postkantoor kon brengen. De Kerstpost was wel ok. Ik dus weer verder fietsen, naar het postkantoor, in een boekenwinkel, maar had wel gezien dat het voor posthandelingen open was. Om 16.00 uur al dicht. Lekker dan.

Dan maar in de brievenbus gemieterd. Was er wel klaar mee. Lang zoeken naar een brievenbus en dan ook nog constateren dat de service veel minder is. Eigenlijk alleen leuk voor Kerstpost. En die heb ik erg weinig, want postzegels zijn ook al duur. Voor mijn budget dan. 

Zit hier zowat in het donker te typen, dus eerst maar eens wat lichtjes aan doen. Zo gezellig. En zo direct de (kunst)kerstboom ontvouwen. Ook uit voorraad. 


7 opmerkingen:

 1. Hier ook genoeg in huis.
  Wol (ook hier nep) voor nog veel projectjes.
  Boeken genoeg, kleding meer als genoeg.
  Dus of en toe richting supermarkt , dan redden we ons wel.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha Cellie,

  hahaha... jaaa... wol!
  Ik ben gek op breien. Maar alleen eigenlijk het beginnen met breien.
  Na 10 cm weet ik al niet meer hoe het moet.
  Ben nu hele gewone handwarmertjes aan het breien. Hoop, dat ik ze af krijg...

  En verder... heb ik gewoon alles in huis en als er iets op is, dan zie ik wel weer verder. geen grote voorraden en zeker geen hamsteren!!

  groetjes, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Breien! Drie jaar terug begonnen aan een trui, naald 4 en boord 3,5. Strepen katoen met nog wat.
  Zo niet mijn ding. Ben je klaar met rug en voorpand moet je mouwen doen. Net zoveel werk.
  Tien regels goed, drie regels uithalen. Was het klaar, zei iemand, dat de trui langer moest. Uithalen en vanaf die plek nog wat strepen er bij.
  Nou ja, het ding is tien keer zo duur, dan wanneer je hem in de winkel koopt....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb bijna alles al in huis.
  Heb trouwens niet veel extra gekocht want dat vind ik niet zo nodig.
  Alleen nog 1 brood en een stukje vlees.
  Ik hoop een TooGoodToGo-box te scoren nog voor de feestdagen en eerst zien wat daar in zal zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Morgen naar de super voor zuivel, fruit en wat er nog meer nodig is. Volgende week ga ik maar op woensdag en misschien wel een keer heel vroeg naar het ouden-van-dagen uurtje.
  Breien is het niet meer voor mij, vorig jaar nog eea gehaakt, maar geen zin in.
  Succes met je klusje voor dochter en kleindochter! Leuk hè als het dan zo goed ontvangen wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je zo lekker aan het breien bent. Fijn dat je je goed kunt bezighouden en dat het zo gewaardeerd wordt.
  Ik heb nog genoeg stof liggen om me uit te leven, als ik daar zin in heb. En stof koop ik de laatste twee jaar toch voornamelijk al online, want is hier nergens meer te koop. Alleen nog op de markt, maar op marktdag ben ik altijd aan het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je zo'n band voor je dochter breit! Goed dat je nog wol in huis hebt inderdaad. Dat de Gall en Gall open is vind ik nogal twijfelachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.