donderdag 6 juni 2019

Doe het online!

Jaren terug, toen de pincode in zwang kwam, zei mijn vader al tegen de bankbediende dat zij over niet al te lange tijd haar baan niet meer zeker was.

Hahah...meneer dat is alleen maar makkelijk voor u. Kunt u zelf geld uit de muur halen. Ook na openingstijden van de bank.

Mijn vader was later dan wel gek, maar hij zag het toen toch wel helder.

Want de situatie is nu dat alle kleinere bankfilialen zijn gesloten, zelfs de automaten waar je nog cash geld kan halen zijn er ook steeds minder en ons wordt vooral geadviseerd om alles online te doen. De bank 'kent' je niet meer van gezicht of zoals heel vroeger 'oh ja, jij bent er eentje van ..', maar als rekeningnummer.

Zijn we uiteraard goed traceerbaar als we online alles doen, want met een stapeltje biljetten kan je 'anoniem' betalen. Je laat minder sporen na.

Nu moest ik laatst een poststuk versturen en woog het vast thuis af. Maar had alleen postzegels van waarde 1 en het woog net er tussen in. Dus keek ik online ook wat de kosten werkelijk zijn en zag dat je ook een code kan 'kopen'. En die code die mag je nog met pen op je enveloppe schrijven (ik had gedacht dat ik een barcode of zo moest printen).

Maar over een tijdje gaat de klant nog veel meer vanuit huis regelen en is dat hele postkantoor ook overbodig. Net als postzegels. Er zijn al veel brievenbussen weggehaald. Want een brief is ook nogal Old school en een echt kaartje....joh...een duimpje op Feestboek is toch net zo goed.

Zag een tijdje terug ook weer de film "Her" waarin een man een relatie krijgt met de stem van een computersysteem. Hij voelde zich niet meer zo eenzaam met een stem in zijn oor. Maar het isoleerde hem van de echte wereld, van echte ontmoetingen. Echte liefde.

Helemaal niet zo'n vreemd scenario, want ik schrijf hier natuurlijk maar wat, maar ben ik dat echt. Is het niet mijn broer die af en toe ook wat plaatst?

Of ben ik in werkelijkheid een heel erg lekker ding, die even rust zoekt en doet of ze een zure vrouw is van  na de overgang zonder leven?


Online kan je zomaar een ander zijn tenslotte.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt me een trieste film. Maar jij bent wel echt. Toch ...

vlasje zei

Je bent natuurlijk een puisterige knul van 15, die tukt op oudere dames....

Happy Earl Grey zei

Ja en het is bizar hoe snel de tijd veranderd. Mijn vader zei altijd: Je moet altijd zorgen dat je bij blijft. En dat hoor ik ergens in mijn hoofd steeds vaker weerklinken.

nicole orriens zei

Dat van die postzegelcode heb ik een tijdje geleden ook ontdekt. Dat vind ik wel handig als je geen postzegels in huis hebt. En inderdaad: het is steeds moeilijk om ergens geld te pinnen. Hier zijn ook veel automaten verdwenen vanwege het gevaar op plofkraken...

Marlou zei

Hoi!

Ik heb de trailer even bekeken en ja... daar ga ik naar kijken!
De acteur is één van mijn favorieten, dus ja!

Groetjes van Marlou

.

Sylvia zei

Jij en ik doen dat niet. Toch?