maandag 17 juni 2019

Normale maandag

Nog steeds niet fit vanwege mijn doorloopspijsvertering. Maar wat was het fijn dat gistermiddag (na wat regen) toch de zon ging schijnen.

En wat werd ik blij door jullie beterschapswensen.

Ik moest van mijzelf toch echt even de tuin in. Al was het maar een kwartiertje. Dat werden er gelukkig wat meer. Even wat kleinschalig rommelen in de tuin, in de zon. Hoe heerlijk is dat. De pioenrozen die door de regen niet mooi meer waren weggeknipt, dan is er ruimte voor de overige knoppen om groter te groeien en misschien nog wel te bloeien. Uitgebloeide rozen weggeknipt. Bevordert de bloei.

Maar de bibliotheek die haalde ik niet. Maar wat ik al eerder schreef; morgen weer een dag. Belangrijker is dat ik mijn energie weer terug vind.

Dus de dag maar begonnen zonder lijnzaad in mijn kwark (of havermout) en een half appeltje erin. Wilde toen de wekker vanochtend ging eigenlijk niet mijn bed uit, maar hoppa....kijk maar tot hoever je komt. Gewoon het normale ritme blijven volgen. Ben veel te bang dat ik afglij naar een loom en sloom werklozenleven waarin je ergens tegen het begin van de middag uit bed rolt. Dus blijf ik een duidelijk weekend- en weekritme volgen. Met een aantal vaste taken per dag, dankzij Flylady. En de diverse instanties die aan me trekken voor informatie en actie (solliciteren).

Dus de witte was zit al lekker in de wasmachine, bed afgehaald en later op de dag fris en schoon opmaken. Rondje Bless the House aan het doen gedaan en dan straks ook nog weer minimaal 1 kwartier aan de administratieve taken (printen van diverse bank-afschriften) besteden, want die zaken moeten echt eind van de week verzonden worden. En krijg ik de geest, dan wel 2 kwartiertjes.

Dat is dat het enige wat echt MOET. Voor de rest wil ik graag, maar hou goed mijn energiepeil in de gaten. En mijn voeding. Licht en luchtig maar wel voedzaam. En genoeg en op tijd slapen.

En in tegenstelling tot Bob Geldof hou ik wel van maandagen. Vooral zonder maniakale manager die als eerste een Salesoverleg belegd heeft over wat je de afgelopen week allemaal verkocht hebt en deze week nog gaat verkopen. En meer meer meer. Nooit goed genoeg. Nooit. Jij bent nooit goed genoeg. En nooit geweest ook hoor je bij je ontslag. En oh ja; Te eigenwijs. Want jij ging tegen je manager in. Dat had de hoogste baas toen al reden moeten zijn om van je af te komen. Alsof je een klein kind bent!
Wat apart was met de hoogste verkoopcijfers van het hele clubje. Nooit goed genoeg te zijn.

Gelukkig zie ik nu dat het allemaal strategie was en ik dit soort werkkringen niet meer ambieer. Niet meer afgerekend worden op je laatste succes.

Zo; ondertussen is de wasmachine klaar en kan ik de was buiten ophangen. Is het vanmiddag alweer droog.

Oh ja; eerst even rust nemen. Kopje thee erbij en niets doen.6 opmerkingen:

vlasje zei

Tormentavena van Vogel is een wondermiddel om diarrhee te stoppen.

pourquoi pas ??? zei

Ik hoop dat je snel weer de oude bent en naar de bieb en andere plek kan gaan.
Wat zijn sommige mensen toch vreselijk he, zoals die manager. Zoveel mogelijk trappen uitdelen. Voelt hij zich vast lekkerder bij. Klootzak.
Ik blijf houden van dat Nederlandse weer met al die afwisselingen. Zit je in de ochtend in het donker omdat het zo hard regent en in de avond kun je in de tuin eten/koffie drinken/mijmeren.
Moet er niet aan denken om 3 maanden hetzelfde weer te hebben.
Heb je gisteren de prachtige wolken gezien?

Anoniem zei

Rustig aan.

Sylvia zei

Ik ben het eens met Bob, maandagen sucken.

nicole orriens zei

Goed dat je het rustig aan doet en je lichaam de tijd gunt om weer bij te komen. Vandaag wordt het tropisch warm zelfs!

Iris Papilio zei

Geef het maar de tijd hoor! Wens je veel beterschap!