zaterdag 15 juni 2019

Dubbeltje

Na de nacht te hebben doorgebracht met Maarten van Rossem*, voelde ik me in de ochtend nog niet echt fris en fruitig. Wel weet ik nu alles van de geschiedenis van de Atoombom.

Het was nog steeds erin en eruit zo bleek vanochtend na een bakje kwark met lijnzaad. Dus maar even geen koffie gemaakt.

Pas in de middag naar de supermarkt - ook vanwege de regenbuien - , maar ook daar maar weinig ingeslagen, want alles komt er toch weer uit. Dan kan er maar beter minder in.

Ik keek op de site van de bibliotheek om mijn boek te verlengen, maar helaas was er al iemand die het boek had gereserveerd, dus dan kan het niet verlengd worden. En moest het vandaag terug.

Maar voel me nogal gammel dus gaf mijzelf de opdracht om niet nog perse dan ook nog naar de bibliotheek te fietsen voor dat ene boek. Want wat zijn de boete-kosten en weegt dat op tegen ongemak van over mijn grenzen gaan en morgen nog steeds me rot te voelen?

Een dubbeltje.


                                                                                Afbeelding van Harry Strauss via PixabayDus dat doen we maar niet. Zelfs niet voor twee dubbeltjes. Morgen nieuwe kans om wat bij de bieb te droppen of anders maandag, dinsdag of kijk maar. Dubbeltje per dag. Het is goed om de zaken zo te bezien merk ik. Dat ik niet persé vandaag iets MOET doen. Dat ik me afvraag of dat waar is dat ik het vandaag moet doen. Laat mijn perfectionisme dus maar varen en doe alleen wat echt moet.

Haha...ging dus net 'even' iets over Egyptische mummies kijken en werd wakker toen de mummies al lang en breed ontdekt waren door die meneer Carter.

*Luisterboek van de luisterbieb
8 opmerkingen:

 1. Beterschap en je hebt helemaal gelijk: het enige dat echt moet is goed voor jezelf zorgen en goed uitzieken. Hopelijk knap je snel weer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou bij mij ook moeilijk liggen. Zo'n hekel als ik heb aan boetes van de bieb. Sinds ik keurig bericht krijg als een boek ingeleverd moet worden, komt het bijna niet meer voor, maar als (inderdaad als het boek gereserveerd blijkt), heb ik de pest in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijnzaad is laxerend, dus liever appel door de kwark. Of banaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de appel dan geraspte en met wat kaneel, zonder de kwark, is mijn remedie altijd

   Verwijderen
 4. Heel veel beterschap!
  Ik heb een 'gouden'abonnement bij de bieb. Ik betaal nooit reserveringskosten of een boete. Ik krijg wel netjes bericht dat ik iets in moet leveren, maar ben ik te laat hoef ik nooit te betalen.
  Tegenwoordig reserveer ik mijn dvd's of boeken. Dan staan ze voor mij klaar in de kast op mijn eerste letter. Heel handig. Maar tegenwoordig moet ik goed kijken. Zoon heeft ook een abonnement.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.