woensdag 26 juni 2019

Spelende vrouw

Was een heerlijke maar snikhete dag gisteren en ik was blij dat ik zaterdag toch maar wel een middengrote tafelventilator (meer kan er niet in de fietstas) had meegenomen. Niet dat het koeler was, maar het voelt prettig om wat luchtstromen te hebben waar je bezwete hoofd in kan koelen doordat je zweet verdampt. Kleindochter vond het ook lekker, die wind in haar krulharen.

Dus door de hitte juist heel veel binnen gespeeld, maar dat maakt haar helemaal niet uit. We liepen wel een aantal keren naar een speeltuintje hier in de buurt. Even verkennen wat er was en voor haar even lekker rennen en rondhuppelen. Echt schommelen en zo dat hoeft nog niet echt. Komt vanzelf wel als ze het zelf snapt.

De hele dag lekker tekenen, (ik had een rol van wel 4 meter gekleurd tekenpapier van die dag!!) boekjes lezen (ging ze opeens de cijfers in een boek in het Engels oplezen!!), spelen, de mango opeten die haar moeder meebracht, aardbeitjes erbij (Heee Oma, aardbei - of zei ze nou Oma Aardbei hahah), ik at een banaan tegen de doorloopproblemen en natuurlijk wilde ze toen ook wel een banaan. Ja, die van Oma. En dankuwel. Gelukkig kon ik vanochtend gewoon weer een paar nieuwe banaantje kopen.

Toen het laat in de middag was en de zon achterin de tuin stond naar buiten gegaan en lekker met water kliederen. Natuurlijk was haar jurkje nat geworden dus toch maar wel schattig badpakje aan. Jurkje was zo droog aan de waslijn, net als haar rompertje. Uren spelen met alleen een bak water, een gietertje, schepje en ook maar haar Duplo auto's. In het water, uit het water, armen erin, armen eruit, heerlijk spetteren.

Maakte avondeten voor haar, maar nee Oma. Nee. Pas als Mama en Papa er zijn wil ik eten. En zij die altijd wel iets lust, hield haar mondje stijf dicht. Nou...dan niet. Komt vast wel goed. Hoef ik me als Oma niet druk over te maken. Hoe fijn is dat!

Kreeg visioenen van 'even' een zandbak voor haar maken in mijn tuin, want toen mijn kinderen jong waren maakte ik die ook zelf, tot afschuw van mijn man, want wat moeten die kinderen in het zand.
Uh...Spelen!!!

Kan het hem niet echt heel erg kwalijk nemen, als je weet dat hij als heel jong ventje als eerste taak had om kilometers ver weg emmers water uit de put te halen. Spelen dat was er niet zo veel bij. Laat staan speelgoed.

Dan heeft een kind het hier toch maar getroffen. Het hoeft niet nuttig te zijn, maar mag spelen.


3 opmerkingen:

Siebrie zei

Ik heb ook 'zo'n' man, die steden bekijken maar niks vindt. Zó onbeleefd, naar al die huizen van anderen kijken :)

izerina zei

een kind is zo'n mooi excuus om gewoon te spelen

Iris Papilio zei

Je bent volgens mij een super leuke oma en ik snap ook je gevoel. Geen gedoe met eten, dat is niet jouw pakkie-an. Als ze nou een week bij je is, is het wat anders, maar zo af en toe? Doe je goed, niet druk om maken!